Leefplezier

Lifely ontwikkelde het eerste Europese medische onderzoek voor 55-plussers op mobiel.

 • medisch onderzoek
 • apps
Phone Created with Sketch.
Phone Created with Sketch.
Phone Created with Sketch.

Hoe helpen wij jou echt verder?

Het resultaat?

Espria en de Rijksuniversiteit Groningen zochten door middel van een aanbesteding samen naar de juiste ontwikkelpartij voor hun innovatieve idee. The Brief: hoe stimuleer je de deelname van 55-plussers aan een onderzoek op mobiele apparaten? Deze moeilijke doelgroep is niet net als de huidige generatie met internet opgegroeid en moet tijdens dit onderzoek van 30 dagen bij elke stap worden begeleid.

View this case

De implementatie

In het concept dat Lifely ontwikkelde, wordt de gebruiker tijdens elke fase van het onderzoek door een videopersonage ondersteund. Daarnaast hebben we gamification-elementen ingezet om de gebruiker tijdens het onderzoek geboeid te houden. Een in-app magazine zorgt er tevens voor dat we ook echt inhoudelijke waarde toevoegen.

Pionieren met wetenschappers

 • Wetenschappelijk verantwoord

  Bij dit project werkten we nauw samen met de wetenschappers van de RUG om ervoor te zorgen dat alle inhoud en communicatie bijdroegen aan het onderzoeksdoel, maar geen invloed hadden op de uitkomst van het onderzoek.
 • 50+ Concept en UX

  We ontwikkelden de app speciaal voor een oudere doelgroep en hielden bij het hele design constant rekening met taalgebruik, contrast en onboarding/uitleg van de acties die de deelnemers moesten uitvoeren.
 • Datasynchronisatie

  De app is altijd voorzien van de laatste versie van de vragenlijsten, magazineartikelen en FAQ-pagina's. Als de app offline is, worden de antwoorden op een later tijdstip gesynchroniseerd.
 • Data-integratie

  In dit project integreerden we de back-end van de applicatie met de RoQua-vragenlijst-API, de gebruikersdatabase van het Espria-ledenpanel en een speciaal door de RUG ontwikkelde API voor de onderzoeksresultaten.

Designs

Did we get your attention?

We zijn benieuwd naar jouw vraag.

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan