Tech.

Short explanation: hoe werkt een developer?

Sanne Engelen . heeft dit artikel geschreven

Bij digital agencies werken veel developers. Niet gek dat het overgrote deel van het Lifely-team dan ook een developer is. Zonder developers, geen digitale producten. Alleen wat doen zij precies? Hier een short explanation van een Lifely developer:

Een developer bij Lifely verwerkt volgens scrum de user stories op de product backlog uit tot een digitaal product. Developers worden gebriefd door designers en de product owner. Zij vertellen bijvoorbeeld aan welk deel van de gebruikersinterface ze gaan werken. De gebruikersinterface is waar mensen het systeem mee gaan bedienen. Dit is vaak een webplatform dat je met je browser bezoekt, maar het kan ook een mobiele app of een API integratie zijn. Dankzij de briefing van de designers en product owner kunnen developers beginnen met het software ontwerp van de oplossing. Iets wat de meeste developers het leukst vinden. Nadenken over het ontwerp en het vervolgens super efficiënt in elkaar programmeren. De uitwerking hiervan is bijvoorbeeld een sequence diagram. Zie hier verschillende voorbeelden, hoe dat eruit kan zien >>

Zodra de sequence diagram besproken is, wordt het tijd voor het schrijven van de code. Hier zijn developers meestal wel een tijdje mee bezig. Als het eenmaal klaar is wordt het tijd om te testen!

Tekst gaat verder onder de quote.
"Deployen, is een gestandaardiseerd en herhaalbaar proces “het online zetten” van de code..."

De developers betrekken hierbij ook de designers om te kijken of alles nog steeds is zoals ze het bedacht hadden. Als alles getest is en de feedback is verwerkt, gaan ze over tot deployen. Deployen, is een gestandaardiseerd en herhaalbaar proces “het online zetten” van de code, zodat de klant en de gebruikers het kunnen gebruiken. Op deze manier kunnen developers en designers van alles maken. Niet alleen gebruikersinterfaces, maar ook het aan elkaar koppelen van bestaande systemen, data verzamelen, analyseren en soms zelfs voorspellingen maken. Bijna elk digitaal idee kan op deze manier gerealiseerd worden.

Dit is een short explanation van een developer, wil je meer weten over het zijn of het werk van een developer? Laat het ons weten!