Een frisse blik op wetgeving.

Automatisch de veranderingen in de financiële wetgeving volgen, zodat klanten meer tijd hebben voor dagelijkse zaken. Daarvoor zorgt Ruler 2.0.

Ronald van Dijk, Oprichter Ruler

Meer gekregen dan gevraagd.

Bij de eerste kennismaking vond Ronald van Dijk van Charco & Dique Lifely wel erg eigenwijs. Maar nu is hij blij dat hij Lifely niet heeft afgewezen.

Werkzaamheden standaardiseren.

Charco & Dique heeft niet alleen gedetailleerde kennis over de financiële wet- en regelgeving, maar helpt haar klanten om deze nieuwe regels toe te passen. Hier kan digitalisering een grote rol spelen. “Nu neuzen compliance officers nog veel in wetboeken om vast te stellen of hun bedrijf aan de wetten voldoet”, verduidelijkt Van Dijk, “als dat gedigitaliseerd is, kan de officer zich meer oriënteren op de dagelijkse werkzaamheden.”

Ruler

Club van eigenwijze nerds.

Voor de standaardisering van deze werkzaamheden voldeed de vorige app niet. “Via een marketing bedrijf waarmee we samenwerken, hebben we Lifely gevonden. Lifely kwam over als een club van nerds. Ze straalden uit: we weten duvels goed wat de stand van de techniek is en wat we wel en niet moeten doen.” Dat was wennen. “Bovendien werken ze bij Lifely agile. Wij traditioneler. Daar hebben we een middenweg in gevonden.”

"Ze zijn niet een grote software-partij die zegt: kom over 2 maanden terug, dan is het klaar."
Ronald van Dijk, Charco & Dique

Meer dan een nieuwe code.

Aanvankelijk had Charco & Dique twee vragen voor Lifely. Zorg dat huidige applicatie stabiel is en blijft. Maak een nieuwe technologie die toekomstproof is. Het resultaat is Ruler 2.0. Door deze software heeft een financiële instelling continu zicht op relevante wetgeving en eventuele wetswijzigingen. En ze voldoet meteen aan de normen die de toezichthouders eisen. “Uiteindelijk hebben we meer gekregen dan we hebben gevraagd.”

Product en dienst losgekoppeld.

“Wat ik heb gemerkt, is dat Lifely kijkt naar de bredere context. Ze kijken naar de structuren, het verdienmodel, het businessmodel. Daardoor hebben we ons product anders opgebouwd.” Eerst was de software van Charco & Dique dienstbaar aan de dienstverlening: consultancy. “Maar nu kun je Ruler 2.0 los aanschaffen, zonder consultancy. Dat is een heel ander businessmodel.”

Partnership.

Alles gebeurde in goed overleg. Van Dijk: “Ze zijn niet een grote software-partij die zegt: kom over 2 maanden terug, dan is het klaar. Er is veel interactie, die alleen maar intensiever is geworden. We zijn een partnership met elkaar aangegaan voor jaren. Ruler 2.0 is nog maar het begin.”

Bekijk Ruler door de ogen van de

Mijn uitdaging was om 3 verschillende omgevingen te bouwen, die alle drie met elkaar communiceren. En dat in een minimalistisch uitziend product, waarbij er op elke pagina maar op 1 ding wordt gefocust.

Jasper Pranger, product designer

In het bestaande systeem hebben we nieuw fundament aangelegd. Van drijfzand hebben we klei gemaakt

Jesse de Vries, Lead Developer

We dachten dat Lifely een nieuwe code zou schrijven voor wat we hadden. Uiteindelijk werd ons hele systeem omgebouwd, zodat we ook in de toekomst verder kunnen.

Ronald van Dijk, Charco & Dique

Het goede fundament voor innovatie.

Het systeem stabiel en toekomstproof maken, was een grote uitdaging voor Lifely. “Dit systeem was niet het goede fundament voor innovatie. “In korte tijd hebben we dit systeem opnieuw gebouwd en beter gemaakt”, zegt back-end developer Rick Lancee. “Het is heel cool dat dat gelukt is.”

Drie omgevingen in minimalistisch jasje.

Tegelijkertijd kreeg het systeem ook een nieuw jasje. Hier zorgde digital product designer Jasper Pranger voor. “De uitdaging was om drie verschillende omgevingen te ontwerpen: voor de redactie, de consultant en de klant.” Extra complex werd het omdat de opdrachtgever een minimalistisch uitziend product wilde. Met weinig knoppen, en veel witruimte. “Dat is ook mijn stijl, dus dat paste perfect”. Alleen de informatie over wetswijzigingen is visueler. “De bolletjes die je in het scherm ziet, zijn wetswijzigingen. Hoe dichterbij die bij de radar komen, hoe urgenter. Dan moet de gebruiker echt in actie komen.”

"In korte tijd hebben we dit systeem opnieuw gebouwd en beter gemaakt"
Rick Lancee, Back-end developer

Beter proces, meer structuur.

Rick kreeg weer met heel andere moeilijkheden te maken. Bijvoorbeeld het scrapen van het relevante nieuws van andere sites. “Dit hele proces heb ik een stuk makkelijker gemaakt.” Waar Rick de meeste tijd in heeft gestopt, is de vertaling van het bestaande datamodel naar het nieuwe model. “We hebben meer structuur in de data gebracht zodat het makkelijker om te bouwen is.”

arrow
arrow

Het Ruler team

We maken producten. Maar we zijn mensen. We zijn makers. Ondernemers. Een club blije nerds. Een selectie uit de helden die Ruler tot een succes maken.

Vraag ons omdat wij niet alleen in opdracht van jou werken, maar ook van jouw klant én gebruiker. Vraag ons als je gelooft in gelijkheid. En een duurzame relatie. Want die duurt het langst.

Ontmoet de rest van onze makers