Een glimlach voor 40.000 studenten.

We maakten 40.000 kritische millennials blij met een fantastische studenten app. Hoe? Door te focussen op de student. En 7 systemen samen te voegen.

We kregen er energie van.

Een nieuwe app voor de studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Wie kan dat beter doen dan Lifely, waar veel ex-studenten werken.

Vorige app scoorde slecht.

In de Appstore scoorde de vorige Mijn HvA-app een 1,3. Tijd voor verandering, vond de hogeschool. “Zowel de voorkant en de achterkant van de app moesten doorontwikkeld worden”, aldus Max Schouten, dedicated product owner, “de app moest aansluiten bij de wensen van studenten die hele flitsende apps gewend zijn. Dit kon Lifely ons bieden.”

"De app moest aansluiten bij de wensen van studenten die hele flitsende apps gewend zijn. Dit kon Lifely ons bieden."
Max Schouten, dedicated product owner Mijn HvA

Met dank aan cultuur van Lifely.

“De samenwerking met Lifely was erg fijn en ook erg informeel. Ik denk ook dat dit komt door de cultuur bij Lifely. Wij kregen energie van hun manier van werken, ondanks dat wij soms iets langzamer werkten dan de dames en heren van Lifely.” Schouten waardeert dan ook het geduld dat Lifely had. Net als de pro-actieve aanpak en veelzijdigheid. “Lifely biedt het complete plaatje, van het bouwen tot het designen van de app. Ze werken hard en gestructureerd, waardoor alle deadlines gehaald worden.”

Altijd op de hoogte.

Door Mijn HvA weet de student altijd waar en hoe laat de les begint. Hij is altijd op de hoogte van de laatste mededelingen, en kan makkelijk zijn cijfers vinden. Waar Schouten vooral blij mee is, is de functie waarin studenten kunnen aangeven wat er verbeterd moet worden aan de app. “Vervolgens kunnen andere studenten hierop stemmen en zo zien wij welke feedback wij door moeten voeren. Door deze crowdsourcing kunnen wij de app makkelijker doorontwikkelen.”

Bekijk Hogeschool van Amsterdam door de ogen van de

“Het moest nog wel te zien zijn dat het een app van HvA is, maar dan met een frisse look die studenten aanspreekt.”

Bas Dobbelaer, UX-designer

“Zowel de voorkant en de achterkant van de app moesten doorontwikkeld worden. De nieuwe app moest aansluiten bij de wensen van studenten die hele flitsende apps gewend zijn.”

Max Schouten, dedicated product owner Mijn HvA

“Door het framework React Native konden we de app in een keer voor iOS en Android ontwikkelen. Zo hoefden we niet te werken met twee aparte teams, waardoor we de app sneller konden maken.”

Léon Smit, lead mobile developer

Voor studenten, door (ex-)studenten.

Als oud-studenten van de Hogeschool van Amsterdam vonden UX-designer Bas Dobbelaer en lead mobile developer Léon Smit het bijzonder om de app te ontwikkelen. “We kunnen ons goed identificeren met de gebruiker”, aldus Bas. “Voor studenten, door studenten”, voegt Léon toe.

"De student is altijd op de hoogte van de laatste mededelingen, en kan makkelijk zijn cijfers vinden."
Max Schouten, dedicated product owner Mijn HvA

Roltrap-principe.

Lifely focuste op de student: design, prototype en taal moeten aansluiten op wie de student was en wat hij gewend was. Om hier achter te komen zette Lifely een studentenpanel op van 150 studenten. Uitgangspunt was het ‘roltrap-principe’. Op de roltrap van de metro naar de hogeschool moeten de studenten in een split second kunnen zien waar ze naar toe moeten en wat er speelt.

Echt van studenten.

Uit het studentenpanel kwam dat het echt een app van de studenten moest zijn, en niet van de HvA. Bas: “We moesten zoeken hoe ver we tegen de standaarden van HvA in konden gaan. Het moest nog wel te zien zijn dat het een app van HvA is, maar dan met een frisse look.”

Verschillende systemen.

Het design ging vrij soepel. Maar de techniek was lastiger. De studentendata stonden in 7 verschillende systemen. Het was een aardige uitdaging om alle losse applicaties te managen en goede afspraken te maken. Wat ook complex was, waren de oude systemen waarmee de HvA werkte, terwijl ze de nieuwste technologie verwachtten. Uiteindelijk hebben Lifely en HvA keuzes gemaakt die heel goed hebben uitgepakt.

Keuze voor React Native.

Een van de goede keuzes was React Native. “Door dit framework konden we de app in een keer voor iOS en Android ontwikkelen”, aldus Léon, “zo hoefden we niet te werken met twee aparte teams, waardoor we de app sneller konden maken.”

Nu beste studentenapp.

Inmiddels wordt de app door 40.000 studenten gebruikt. Dat is een bijna 100% score. De app scoort nu in de Appstore een 4,2. Geen andere studentenapp in Europa scoort beter. Léon: “We hebben echt iets moois neergezet.”

arrow
arrow

Ontmoet het HvA team

We maken producten. Maar we zijn mensen. We zijn makers. Ondernemers. Een club blije nerds. Een selectie uit de helden die de mijnHvApp tot een succes maken.

Vraag ons omdat wij niet alleen in opdracht van jou werken, maar ook van jouw klant én gebruiker. Vraag ons als je gelooft in gelijkheid. En een duurzame relatie. Want die duurt het langst.

Ontmoet de rest van onze makers