Hoogst scorende studenten app van Europa

Data van zeven partijen ontsluiten en samen laten werken met nieuwe technologie.

Als grootste hogeschool van Nederland wil je studenten voorzien van de juiste informatie op de juiste momenten. Valt er een les uit? ‘ping’. Nieuw cijfer binnen? ‘ping’. De Mijn HvA-app moest de informatievoorziening naar de student verbeteren en zorgen voor interactie.

  • development
  • reactnative
  • userexperience
hva_results_productshot
  • Hoogst gewaardeerdestudentenapp van Europa
  • 2.000 piek gebruikersper minuut
  • 40.000+ downloadsin 2019
  • 4.2 ratingin de App Store

Nieuwe flitsende HvA app.

In de Appstore scoorde de vorige Mijn HvA-app een 1,3. Tijd voor verandering, vond de hogeschool. “Zowel de voorkant en de achterkant van de app moesten doorontwikkeld worden”, aldus Max Schouten, dedicated product owner van de HvA destijds, “de app moest aansluiten bij de wensen van studenten die hele flitsende apps gewend zijn. Dit kon Lifely ons bieden.”

De vorige Mijn HvA app scoorde een 1,3. Tijd voor verandering, vond de hogeschool.

UX is belangrijk voor de slagingskans van een app.

En alleen te bereiken door de gebruiker tijdens het productontwikkelingsproces te betrekken. 150 studenten gaven zich op als echte Mijn HvA-app ambassadeurs.

Belangrijk voor hen waren de roosters.

De wijzigingen in het rooster en behaalde cijfers. Deze data werd niet door één partij geleverd, zeven verschillende partijen moesten hierin betrokken worden.

De studenten betrekken bij het designproces.

Uit de gesprekken met de studenten kwam naar voren dat de app ook echt van de studenten moest zijn en niet van de HvA. Het moest allemaal wat losser en speelser. Onze lead designer Bas zag dit als een enorme uitdaging; “We moesten zoeken hoe ver we tegen de standaarden van de HvA in konden gaan. Het moest duidelijk zijn dat de app van de HvA was, maar dan met een frisse look.” Een eerste klikbaar prototype met een flitsend design bleek direct een succes.

Het moest duidelijk zijn dat de app van de HvA was, maar dan met een frisse look.

Hybride technologie.

Lead mobile developer Leon Smit besloot daarom het react native framework te gebruiken. Dit is hybride technologie die web en native met elkaar laten communiceren. Zo kan je gebruik maken van gedateerde systemen maar wel nieuwe specificaties toevoegen. Zo bleven de kosten laag waardoor de HvA tevreden was en de student kreeg toch een snelle, flitsende app die mee kon met alle andere apps die zij op hun telefoon hebben.

Zo kunnen we gedateerde systemen gebruiken maar wel nieuwe specificaties toevoegen.

De betrokkenheid van de studenten zorgde voor het succes van de app.

Studenten stonden centraal in dit project en de betrokkenheid hiervan is ook mede het succes van de ontwikkeling van de app. Waar Schouten vooral blij mee is, is de functie waarin studenten kunnen aangeven wat er verbeterd moet worden aan de app.

Studenten kunnen zelf suggesties doen en daarop stemmen.

Door deze crowdsourcing functie kunnen wij de doorontwikkeling inrichten naar de wens van de gebruiker.

De app heeft een 4,2 rating in de App Store en wordt gebruikt door meer dan 40.000 studenten.

Ontmoet het HvA team