date

29Apr

Teamrider Dylan, perfecte start van het seizoen

Hoewel het seizoen nog jong is mag Dylan zich nu al op zijn schouders kloppen. Na een ongekend goede start in Bintan (Indonesië) weet Dylan ook de tweede tourstop in Boracay (Filipijnen) op zijn naam te zetten. Het niveau bij de tweede tourstop was merkbaar hoger dan de tourstop in Bintan. Oud KWPT top rider Mike Blomvall was Dylan grootste tegenstander. Zowel in de single als de double elemination wist Dylan het te winnen van de oud-international. Zijn Nederlandse reiscompagnon Kelly van Schouten wist de tweede plek te bemachtigen.

Dylan op het podium als winnaar van de KTA

Door de tweede tourstop van de Kite Tour Asia op zijn naam te schrijven is Dylan de winnaar van de KTA-tour. Door de onrust in Thailand ging de derde freestyle tourstop niet door. Na bijna drie maanden in brochure waardige locaties als Bintan, Bali en de Filipijnen te hebben rondgereisd vloog Dylan huiswaarts. Uiteraard net op tijd voor het schitterende voorjaarsweer!

Bibberend in zijn wetsuit heeft Dylan de afgelopen maand hard getraind voor het Europees kampioenschap voor junioren. Met zijn negentien levensjaren is dit het laatste jaar dat Dylan doorgaat als junior. Dylan streed mee om de prijzen in de categorie 16-19 jaar. De top van de junioren verzamelden zich vanuit alle uithoeken van Europa in Saint Pierre la Mer te Frankrijk.

Dylan op het EK in Frankrijk.

De uitdagende condities zorgden voor een spannende wedstrijd. Tussen de heats moest Dylan dikwijls van kite wisselen om de perfecte kracht gedurende zijn heat te hebben. Na een aantal spannende heats wist Dylan de finale te bereiken Hier moest hij het opnemen tegen Arthur Guillebert uit New Caledonia. Guillebert is in het bezit van een Frans paspoort en mag dus meedoen aan het EK. Na een moeizame heat moest Dylan genoegen nemen met een tweede plaats.

Met de dubble elimination hebben de riders nogmaals de kans om zich omhoog te vechten op de ladder. Dylan moest winnen van de nummer drie om zijn tweede plek op het podium te behouden. Na een overtuigende heat moest Dylan opnieuw tegen Arthur Guillebert. Na een moeilijke beslissing eindigde Dylan als tweede op het Europees junior kitesurf kampioenschap. Hiermee mag Dylan de titel van vice junior Europees kampioen voor 2014 dragen. Geen slechte start van het seizoen!

Dylan op het podium van het EK in Frankrijk.

De komenden maanden gaat Dylan zich richten op de aankomende Europese tour. Hij heeft zijn zinnen gezet op een podiumpositie. Het niveau van de KTE ligt veel hoger dan de KTA en EK junioren. Kitesurfers als Mario Rodwald en Stefan Spiessberger die meedoen om de prijzen bij de wereldtour zullen Dylan het niet makkelijk maken. Naast al het kitesurf geweld moet Dylan nog een aantal examens afronden voor zijn studie tot tandheelkundige kitesurf God.

Wij blijven Dylan nauw in de gaten houden en hebben een aantal film- en fotoshoots met hem op de planning staan voor 2014! Succes Dyl!

Dylan schiet regelmatig mooie plaatjes voor op zijn Facebook of Instagram. Volg Dylan via zijn website, Dylanvandermeij.com.

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Dylan van der Meij

Teamrider

Hoeveel mediabureaus kunnen zeggen dat ze een kitesurfer sponseren? Lifely in ieder geval wel. Wij spreken in deze blogpost over niemand minder dan de jeugdkampioen Dylan van der Meij. Onze rondreizende, mondheelkunde studerende pro-kitesurfer.

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan