date

22Jan

Breaking news! Peter is CTO & partner

Peter: “Je bent in het leven op zoek naar een plek waar je moet zijn. Als je op die plek aankomt, verandert er zo veel dat het moeilijk onder woorden te brengen is. Voordat ik bij Lifely aan de slag ging was ik op zoek naar iets compleet anders. Die verandering heeft mij enorm veel rust en voldoening gebracht. Het drijft mij enorm dat ik impact heb op het geluk en welzijn van de mensen om mij heen. Het is heerlijk om in een intiemere sfeer te mogen werken. Helemaal nu het ook officieel mijn plekje is.”

Daar zat hij dan. Op de bank, in een stoffig hokje. Het groene tapijt kon niet verbergen dat dit kantoor zijn beste dagen achter zich had gelaten. Peter had meer weg van een punkskater dan een developer. Laten we het erop houden dat mijn eerste gedachten over Peter zich op een Green Day-nummer afspeelden. In zijn grijze gebreide hoody, spijkerbroek met gaten en rode All Stars stelde hij zich voor. Het enige wat weggaf dat hij stiekem best wel een geek is, was zijn Kickstart Pebble watch. Het gesprek was fijn. Wij lieten Peter onze projecten zien. Hij schoof langzamer naar het randje van de bank, terwijl hij ieder project beantwoordde met kritische en doordachte vragen.

Het was vanaf moment één duidelijk. Peter zou niet zomaar overal aan de slag gaan. Als we Peter mogen geloven was het onze passie voor concept en user experience die hem voor Lifely deed kiezen. Het was een goede match. Wij zochten iemand om de techniekafdeling op te bouwen, Peter kreeg de ruimte om zijn visie op het ontwikkelproces te botvieren. In een klein team doordachte producten ontwikkelen, dat leek hem wel wat. Nu, 3 jaar later, is onze match officieel geworden. We swipeten hem keihard naar rechts en vanaf 1 januari is Peter officieel partner en CTO bij Lifely.

Nick

Zijn enthousiasme was vanaf dag één groot, maar dat betekent niet dat zijn ideeën altijd met open armen ontvangen werden. Vooral zijn liefde voor SCRUM werd niet direct gewaardeerd. Iets in de ‘fridge’ stoppen? Doe normaal! Een balans vinden tussen Peter zijn corporate achtergrond en de startup-mentaliteit van Pim en mij, markeerde de transitie naar een gezond bedrijf. We namen de ervaring van Peter en maakten deze ons eigen. In alles vonden we een gezonde middenweg. Zo werd ons ontwikkelproces een stuk volwassener, kregen we op het gebied van HR meer structuur en werden de relaties met onze klanten op gezonde wijze een stuk zakelijker.

En Peter groeide steeds verder door. Als mens, maar ook zeker als ondernemer. Zo werd hij steeds meer betrokken bij de sales, nam hij het technische projectmanagement over en namen we samen nieuwe mensen aan. Peter zijn grootste toevoeging aan Lifely is zijn onuitputtelijke geduld om mensen te begeleiden. We hadden destijds simpelweg niet het budget om mensen met veel ervaring in dienst te nemen. Dit betekende dat Peter zijn handen vol had aan het opleiden van de developers, die hij vanuit de schoolbanken in rap tempo tot productiehelden omtoverde.

Hoewel Pim en ik altijd een duidelijke koers voor ons zagen, was het Peter zijn managementkwaliteiten die ons daar brachten. Mensen fouten laten maken en een veilige omgeving bieden om te leren, is essentieel om te kunnen ontwikkelen. Een gegeven dat niet altijd vanzelfsprekend is voor ondernemers. Dat Peter een waardevolle toevoeging is voor Lifely, nemen we inmiddels bijna voor lief. Maar ondernemen is meer dan de juiste expertises bij elkaar in een hok zetten. Ondernemen is trouwen. Je bent namelijk for better and for worse met elkaar verbonden. Je moet elkaar de ruimte geven om te werken aan elkaars persoonlijke doelen, en tegelijkertijd moet je elkaar volledig kunnen vertrouwen.

Het laatste jaar bracht veel veranderingen met zich mee. Peter was minder bezig om productie te draaien en werd voor steeds meer mensen verantwoordelijk. Hoewel we er nog niet zijn, is de verdeling en de manier waarop we Lifely vandaag de dag runnen echt heerlijk. We hebben de ruimte om onze eigen waarden te waarborgen en aan onze zakelijke doelen te werken. Meer dan dat waken we met zijn drieën zeer nauw voor de balans tussen werk en privé. We vieren de pieken, maar zijn er ook voor elkaar als er moeilijke beslissingen gemaakt moeten worden. We doen het samen. Nu, maar eigenlijk al vanaf het eerste moment.

En dat eerste moment staat ons nog altijd op het netvlies. Wat Pim en ik tegen elkaar zeiden toen Peter op zijn All Stars ons kantoor uitliep? “Ik denk dat we onze CTO gevonden hebben.” Soms weet je het gewoon. Oh en ben je een recruiter? Stuur Peter een mail, I f*ing dare you. <3

PS Lifely zou Lifely niet zijn, als wij dit alles niet uitgebreid zouden vieren met familie, vrienden, klanten én… gin.

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Nick de Bruijn

Founder & Strategist

Benieuwd naar hoe je in het leven van een kleine jongen met een kite naar co-founder van een mediabureau gaat? Wij hebben het in deze blogpost over Nick, de kunstenaar van Lifely als het aankomt op foto, video en concept.

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan