date

14Apr

Peter over Javascript meetups bij Lifely

Op woensdag 16 maart was de Javascript MVC Meetup Amsterdam te gast bij Lifely. Met een dikke 50 enthousiaste coders kwamen we bijeen om met elkaar te spreken over de laatste ontwikkelingen op Javascript frameworkgebied. Met talks over Meteor, React en RX.js kom ik tot de gedoodverfde conclusie dat het Javascript-landschap in een rap tempo verandert, evolueert en steeds beter wordt in het structureren van complexe applicaties.

Een van mijn eerste meetups was bij JSMVC #4 in oktober 2013 en in december 2013 sprak ik voor het eerst op JSMVC #5, over AngularJS. Door deze ervaringen begon ik door te krijgen hoe interessant en waardevol het is om te sparren met gelijkgestemden. En daarnaast om de ervaringen te horen van een team dat een andere keuze heeft gemaakt en met een hele andere technologie werkt.

Sinds 2013 haakte ik aan bij de meetups van AmsterdamJS, Node.JS, Amsterdam.scala, Devops Amsterdam, Docker Randstad, Hackers & Designers, Nodeschool Amsterdam en Symfony User Group. Daarnaast hostte ik onze eerste avond hier op kantoor via de Meteor meetup. Uiteenlopende groepen en topics, die mij allemaal ontzettend hebben geholpen mensen te leren kennen, een beter beeld te krijgen van de verschillende aspecten van software development en me meer inzicht hebben gegeven in de developercultuur bij verschillende teams en bedrijven.

Check voor een technische kijk op ons werk de talk die ik gaf over de ontwikkeling van webapplicatie Part-up in MeteorJS:

In de komende jaren organiseren we nog veel meer meetups bij Lifely. Sinds we onze eigen stoeltjes en andere meetup gear hebben, is dat een stuk makkelijker geworden. We vinden het gaaf om onze expertise te delen met de community, en mensen kennis te laten maken met de sfeer van Lifely. Daarnaast vind ik het zelf te gek om mensen dezelfde waardevolle experience te bieden die ik heb gehad tijdens het ontdekken van de meetup-wereld.

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Peter Peerdeman

Partner & CTO

Peter Peerdeman is de lead tech van Lifely. Een inspirerend verhaal over Peter’s traject naar coderende eindbaas van Lifely. Via zijn rockverleden nemen we je mee langs de belangrijkste punten en wat hem bezig houdt naast werk. Hij is bijvoorbeeld het nieuwe jaar heel ambitieus gestart met een 365 dagen project!

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan