date

31Jul

Lifely interview met Ralph Boeije, founder van Part-up

Part-up is opgericht door Ralph, Erik en Laurens, drie sympathieke jongens met een achtergrond in innovatiemanagement. Hun passie en vooruitstrevende visie op samenwerken en organiseren werden meteen duidelijk. Samenwerken vanuit een droom, doel of talent, organiseren zonder organisatie. Meer toegang tot werk en gemotiveerd, flexibel personeel. We konden ons goed vinden in die filosofie, en kregen het vertrouwen om deze samen met hen in de praktijk te brengen. Vandaag is het dan eindelijk zover: de lancering van de beta-versie van Part-up! Tijd voor een uitgebreid interview met founder Ralph.

 

Wat gaat er gebeuren nu de beta-versie van Part-up live staat?

“Gebruikers kunnen vanaf vandaag hun eigen teams starten, gemotiveerde teamleden ontdekken en online projecten managen. De 1600 enthousiaste mensen die zich hebben aangemeld als beta-user, ontvangen vandaag een mail dat ze aan de slag kunnen in het platform. Daarnaast hebben we 25 aparte werkomgevingen (tribes) aangemaakt voor o.a. gemeenten Tilburg en Drimmelen, financiële dienstverleners als Achmea en ING en zorginstanties als Kwadraad Maatschappelijk Werk en RIBW Brabant.”

“Dat is natuurlijk erg leuk, maar we weten pas echt zeker dat Part-up werkt, als al deze mensen succesvol zijn in het aanmaken van part-ups en het creëren van nieuwe teams. Dat is natuurlijk erg spannend! Hopelijk zijn mensen enthousiast en bereiken we een mooie user base voor de publieke launch in september.”

Vanwaar dat allereerste telefoontje naar Lifely, een jaar geleden?

"In november 2014 kwamen we op het punt om een partij te selecteren die onze filosofie kon vertalen naar een concreet product. We zochten een jonge organisatie, die niet alleen ons verhaal zou ‘snappen’, maar ook voldoende executiekracht zou hebben om onze ideeën te realiseren. Die klik vonden we uiteindelijk met Lifely. Ik kwam via de Frankwatching app in aanraking met Pim en Nick, bekeek de website en zag dat we in ieder geval al één ding gemeen hadden: kitesurfen."

"En die kiters zijn toch een bepaald slag mensen. Ondernemend, met een unieke lifestyle, mensen die echt ‘stoked’ kunnen raken. Precies wat Part-up nodig had.”

En toen besloten jullie om met Lifely in 'zee' te gaan?

“De jongens bleken direct enthousiast over onze visie, haakten daarbij aan en vertaalden deze in hun hoofd snel door naar een doordacht concept. Ze konden helemaal meekomen op ons denkniveau en veel toevoegen aan de concretisering en ontwikkeling van het product, op een niveau waarop ik dat zelf niet kon. We besloten om samen de ‘vrijblijvende’ UX-fase in te gaan, en daarna een ‘trust point’ in te lassen om de samenwerking te evalueren. Die UX-fase werd een heftig proces: twee maanden vol gesprekken, harde discussies en moeilijke beslissingen. Met als resultaat een sterk concept en UX-design voor ons nieuwe product, dat eerst een webapplicatie ging worden in plaats van een mobiele app.”

Een product dat wij uiteindelijk ook zelf mochten ontwikkelen!

“Ja! Al hebben we wel gebruik gemaakt van het ‘trust point’, en met verschillende partijen gesproken over de ontwikkeling. De prijzen lagen dicht bij elkaar, maar op het gebied van werkwijze en techniek was er veel verschil. Bovendien hadden wij Lifely inmiddels bezig gezien voor andere klanten. Ik had er een goed gevoel bij. Ondertussen kreeg ik via via het advies om de mogelijkheden van Meteor.JS als development framework te onderzoeken. ‘Dat is een serieus nieuw framework en helemaal reactive. Als je wilt dat de teams het gevoel hebben aan de keukentafel te zitten brainstormen, is Meteor wat je nodig hebt.’ Ik stelde het voor aan Peter, lead developer bij Lifely, die het werken met de nieuwe techniek helemaal zag zitten.”

Part-up, the marketplace for teamwork

We zijn nu een halfjaar verder. Hoe zou jij de samenwerking tussen Lifely en Part-up omschrijven?

“Wij hebben geen typische klant-leverancier relatie met Lifely, dan had het nooit gewerkt. Vanaf het eerste moment ondernemen Pim en Nick met ons mee, en juist daarom klikt het zo goed. We hebben veel van ze geleerd. Vasthouden aan het concept bijvoorbeeld, en alles daaraan toetsen, is iets waar Pim continu op hamerde. Terwijl wij discussieerden op feature niveau, wist hij ieder argument weer terug te trekken naar het concept.”

“En Nick, Pim en Peter hebben ons bijgebracht hoe het managen van een development team werkt, en vooral hoe je dat team gelukkig houdt. Hun faciliterende leiderschapsstijl is echt heel goed. Ze geven hun team zoveel ruimte voor eigen ontwikkeling, en eigen regie. Erg waardevol.”

En wat zijn de punten waarop we onszelf nog verder kunnen verbeteren, denk je?

"Klein beginnen. Het UX waar we in eerste instantie mee werkten, was veel te uitgebreid. We wilden alles in één keer goed doen.”

"Achteraf gezien hadden we veel kleiner van start moeten gaan en onze ideeën terug moeten brengen naar ‘the bare essential’. In het geval van Part-up was dit de kern van ons product: de formatie van teams. Later kun je altijd nog functionaliteiten als anti-contracten en financiële overzichten toevoegen. Maar ik weet zeker dat Lifely er veel van heeft geleerd om zo nauw samen te werken met een startup. Ik geloof ook dat Pim en Nick door Part-up het belang van user tests zijn gaan inzien. Die hebben we wel een beetje moeten pushen. Uiteindelijk testten we iedere maand een nieuwe functionaliteit met de Part-up community (super uppers). En na afloop hoorden we ze zeggen ‘Zo, daar leren we toch wel veel van!’“

Hoe gaat Part-up zich in de toekomst ontwikkelen?

“Part-up staat voor ons vooral voor de manier waarop wij zelf willen werken en leven. Met tijdelijke klussen, los van organisaties maar verbonden met mensen. Volgens mij is dit voor heel veel mensen de lekkerste manier van werken. Die maatschappelijke trend richting vrijer en flexibeler werken is niet nieuw. De economie groeit weer, maar het aantal banen blijft gelijk, en er wordt al geëxperimenteerd met de vervanging van de uitkering door een basisinkomen. Voor mij is er geen twijfel over mogelijk dat flexibeler werken is waar we naartoe gaan. De vraag is hoe snel het gaat, en of wij die belangrijke speler zijn die de omslag faciliteert.”

En hoe ziet de verdere samenwerking met Lifely eruit?

“Onze samenwerking hebben we net weer met een jaar verlengd. Ik hoor mezelf regelmatig tegen de lead developer van Lifely zeggen: ‘Hoe gaan wij dit aanpakken, Peter?’ We doen de ontwikkeling van Part-up echt samen. Daarnaast betrekken we ook andere ontwikkelaars in onze App tribe. Met hen maken we bijvoorbeeld een mobiele app en ontwikkelen we het matching-gedeelte door. We zijn er nog lang niet. Maar uiteindelijk zien we ook de verdere groei en ontwikkeling van Part-up in tijdelijke teams (part-ups) binnen de App tribe gebeuren. Lifely blijft hier nauw bij betrokken.”

Ook wij kijken terug op een geslaagd project, en vooruit naar de verdere ontwikkeling en groei van Part-up. Het is een unieke ervaring om zo nauw betrokken te zijn bij het uitdenken en ontwikkelen van zo’n groot platform. Op naar een volgend succesvol jaar!

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Nick de Bruijn

Founder & Strategist

Benieuwd naar hoe je in het leven van een kleine jongen met een kite naar co-founder van een mediabureau gaat? Wij hebben het in deze blogpost over Nick, de kunstenaar van Lifely als het aankomt op foto, video en concept.

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan