date

23Sep

Have you met: Peter Peerdeman

Peter Peerdeman is de Lead Technology / CTO van Lifely. Deze baas is geboren in Enkhuizen (West-Friesland) waar hij ook het grootste gedeelte van zijn jeugd heeft doorgebracht. Vanaf kleins af aan had Peter al iets met computers. Het besluit was ook niet moeilijk om na zijn VWO opleiding door te gaan naar de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij zowel zijn bachelor als zijn master in Informatica heeft gehaald. Deze zware studies deed hij al pendelend tussen Amsterdam en Enkhuizen. Zijn tweede passie voor muziek hield hem thuiswonend. In de band “The Shed” speelde hij gitaar en zong hij. In “Brightside” drum en achtergrond stem. In “Kud” was hij producer en componeerde hij muziek voor de animatieserie. Tot slot als was hij jarenlang solo gitarist in de het jongerenkoor “Reaching Hand” en tegenwoordig produceert hij electronische muziek als alterego "Teder".

Een ware passie voor muziek die gelijkstaat aan mijn passie voor techniek.

Zijn drukke leven hield hij in stand door een bijbaantje als ICT-beheerder bij zijn vader op kantoor, waar hij ook voor de nodige custom tools heeft gezorgd. Naast ICT heeft Peter ook een creatieve kant die hij naast muziek ook graag uit in andere vormen van creativiteit. Zodoende heeft hij voor zijn specialisatie op de universiteit voor de meest creatieve multimedia kant gekozen. Tijdens deze specialisatie heeft Peter stage gelopen bij een serious gaming bedrijf, waar hij educatieve games ontwikkelde en de progressie systemen die daarbij horen. Dit werd gedaan vanuit een in Amsterdam gevestigde incubator waar Peter samen met andere start-ups werkruimtes hadden en met elkaar in contact stonden.

Soulsearching op Schiermonnikoog

Verder in de tijd werden de werkzaamheden binnen deze start-up gesneden koek voor Peter en wilde hij meer weten over ICT op grootschalig niveau. Uiteindelijk heeft hij drie jaar lang als technische consultant bij Capgemini gewerkt aan complexe opdrachten in binnen- en buitenland. Veel van Peters tijd is gaan zitten in het leren van ICT op grootschalige basis. Na drie bewogen jaren van leren, complexe platformen en lange dagen heeft Peter een mini-sabbatical ingelast om zijn doelstellingen opnieuw in te delen. Zijn interesse in grootschalige ICT waren ruimschoots voldaan en hij heeft in de tussentijd een steeds groter wordende interesse in het product zelf ontwikkeld. Voor Peter was het tijd om met zijn rugzak vol ervaring een nieuw avontuur aan te gaan.

In dezelfde tijd was Lifely opzoek naar een coderende eindbaas, iemand die de technische kant kon helpen met opschalen en professionaliseren. Iemand zoals Peter. Wat begon als een kopje koffie is uitgegroeid tot een partnerschap, waar Peter als technisch directeur samen met Jesse, Bryan en Léon verantwoordelijk is voor de technische realisatie van de mooist uitgedachte producten.

Peter in het bos tijdens Lifelyweekend

Voordat Peter zijn dag begint bij Lifely leest hij graag zijn volkskrantje en checkt hij sites als The Verge en Lifehacker voor zijn dagelijkse updates. Als groot technologie fanaat is hij zeer actief in de Meetup scene, waar hij geregeld langs gaat om andere fanatieke developers en technologisten te ontmoeten.

Peter start zijn dag niet onder het genot van een kop koffie, maar liever een watertje. Koffie is iets voor emergencies tijdens crunchtime, waar natuurlijk geen gewoonte van moet worden gemaakt. Met zijn scrumboards aan zijn zijde en de nieuwste hippe muziek van soundcloud op zijn koptelefoon werkt Peter het best.

In zijn vrije tijd doet Peter ook nog eens aan fotografie en muziek. Hij is het nieuwe jaar vaker ambitieus gestart met een 365 dagen project of muziekproductieproject. Elke dag bezig blijven met creativiteit!

Peter in muzikale actie

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Nick de Bruijn

Founder & Strategist

Benieuwd naar hoe je in het leven van een kleine jongen met een kite naar co-founder van een mediabureau gaat? Wij hebben het in deze blogpost over Nick, de kunstenaar van Lifely als het aankomt op foto, video en concept.

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan