date

23Jun

Have you met: Nick Koster

Voluit heet hij Nick Koster, gelukkig daarmee anders dan de Nick die wij al kenden als mede-oprichter van Lifely, want onze eerste ervaring is dat twee naamgenoten wel eens lastig kan uitpakken, maar gelukkig ook ruimte biedt voor creatieve oplossingen.

In dit artikel geef ik een kijkje in het leven van Nick Koster en vertel hoe het zover is gekomen. Het begon vroeger allemaal in Delft waar hij zijn eerste schone luier heeft gekregen en waar hij de meeste tijd van zijn basisschool heeft doorgemaakt. Als een ware modelleerling heeft hij de basisschool vlekkeloos doorlopen, gekkigheid was iets voor na school, maar zeker niet uit den boze. Zijn laatste drie jaar van de basisschool en de middelbare school heeft hij afgemaakt in Bussum waar hij uiteindelijk zijn HAVO diploma heeft behaald.

Na de middelbare school was het tijd om te gaan studeren, hij was 18 jaar toen hij zijn studie Mediatechnologie in Amersfoort begon. Voor zijn studie is hij in Utrecht gaan wonen in een (te) gezellig studentenhuis. Naast het doen van promotiewerk maakte Nick in zijn vrije tijd geregeld websites als bijverdienste om zijn leven te bekostigen. Nick hield tijdens zijn studententijd wel van het leven. Met de eerste zonnestraaltjes zat Nick al op het terras te ….uhh studeren.

Zijn keuze voor Mediatechnologie kwam doordat hij nog niet precies wist wat hij uiteindelijk wilde gaan doen, het moest in ieder geval iets met computers te maken hebben. Voor zijn studie Mediatechnologie kwam hij in aanraking met alle verschillende kanten van media naast internet ook met tv en radio. Maar uiteindelijk in zijn afstudeerstage definitief besloten om de internet kant op te gaan als back-end developer.

Na zijn studententijd is hij met vrienden verhuisd naar Amsterdam waar hij nu nog steeds woont. Als echt stadsmens heeft hij graag mensen om zich heen en houdt hij van het bruisende leven. Na zijn studie is hij gestart met werken als back-end developer, waarbinnen hij ook zijn zend-certificaat heeft behaald. Volgens Nick drie leuke jaren met fijne collega’s, maar het was toch tijd om naar zichzelf te luisteren en te kiezen voor meer uitdaging en persoonlijke ontwikkeling. Met die gedachten in zijn achterhoofd is Nick bij Lifely terecht gekomen waar deze behoeften perfect vervuld kunnen worden.

Ook Nick ontloopt het 365 project van Peter niet.

Naast werk is Nick graag sportief bezig, geloof het of niet maar zijn wekker gaat om vijf uur in de ochtend voor een stevige work-out voordat de werkdag begint. Een tijd dat de meeste mensen zich nog een keer zouden omdraaien, gooit Nick met keiharde discipline wat gewichten de lucht in.

Naast de wat ongebruikelijke work-out sessies heeft Nick van alles gedaan om sportief bezig te zijn en zijn interesses waar te maken. Ik kan hier een hele lijst zetten van wat Nick allemaal geprobeerd heeft om sportief bezig te zijn, maar ik denk dat het beter is om dat achterwege te laten en gewoon te zeggen dat hij al heel veel heeft geprobeerd. Naast traditionele sporten heeft hij meegedaan met evenementen als “Mud Masters” en heeft hij ambities om in de toekomst een halve “Iron Man” aan te gaan.

Naast werken en sporten houdt Nick van een feestje en is hij een fanatiek festivalganger. House music en techno passen in zijn straatje en hij vindt het niet erg om daarvoor naar het buitenland te moeten. Gedurende zijn werkdag heeft hij Spotify aanstaan waarin hij Spotify graag het werk laat doen na het kiezen van een genre.

Nick Koster als ongeslagen Smash koning

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Peter Peerdeman

Partner & CTO

Peter Peerdeman is de lead tech van Lifely. Een inspirerend verhaal over Peter’s traject naar coderende eindbaas van Lifely. Via zijn rockverleden nemen we je mee langs de belangrijkste punten en wat hem bezig houdt naast werk. Hij is bijvoorbeeld het nieuwe jaar heel ambitieus gestart met een 365 dagen project!

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan