date

6May

Have you met: Jesse de Vries

De Kwakel is het geboortedorp en woonplaats van deze front-ender. Momenteel is hij te vinden binnen de Hogeschool van Amsterdam waar hij Communicatie en Multimedia Design aan het studeren is. Jesse zal je altijd met een glimlach begroeten en door het maken van strak ontworpen responsive websites wordt zijn dag alsmaar beter. Naast zijn toetsenbord gebruikt Jesse zijn handen ook wel eens voor het maken van fysieke producten, wat vaak voor verrassende uitkomsten zorgt. Naast school is Jesse volop aanwezig bij Lifely waar hij als parttime front-ender aan verschillende projecten werkt.

Voordat Jesse de front-ender is geworden zoals we hem nu kennen, is ook hij met zijn eerste website begonnen. Het begon allemaal in het jaar 2005. Jesse was amper elf jaar oud toen hij zijn eerste website maakte. Hij zat in groep 7 op de basisschool in Kudelstaart, zijn eerste code leerde hij van zijn oudere broer en al snel was zijn eerste website een feit. Een leuke website waar hij met zijn schoolvrienden content kon delen. Uiteindelijk heeft hij samen met zijn broer aan eigen projecten gewerkt om zo de kunst van het coderen onder de knie te krijgen. Al snel deden ze voldoende ervaring op om websites voor bedrijven te maken.

Gek genoeg is dat uiteindelijk niet het enige beroep waar Jesse in zijn leven interesse in heeft gehad. Een complete variatie van mogelijke beroepen hebben Jesse gepasseerd. Als kleine jongen wilde Jesse tuinman, postbode, schilder en vrachtwagenchauffeur worden. Voordat hij toch maar besloot om websites te blijven maken. Achteraf bleek dit geen moeilijk keuze te zijn, want de voortdurende ontwikkelende wereld van het web bleef Jesse boeien gedurende zijn middelbare schooltijd en tot op de dag van vandaag.

Jesse op kantoor.

Om dezelfde reden is Jesse CMD gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het cum laude behalen van zijn propedeuse in het eerste jaar, had hij behoefte aan wat meer uitdaging gedurende de opleiding. Om aan dat gevoel gehoor te geven heeft hij zich samen met vrienden ingeschreven voor het excellentieprogramma. Hierin werk je samen met studenten aan echte problemen van opdrachtgevers. Naast zijn opleiding en het excellentieprogramma krijgt Jesse als front-end developer ook genoeg uitdagingen bij Lifely. Al met al een hoop activiteiten om zijn drive te stimuleren.

Jesse probeert zo vaak als zijn schoolschema het toelaat bij Lifely aanwezig te zijn. Voor hem is het werken bij Lifely ook een leerschool. Met ambities om ook back-end te leren programmeren en te leren designen biedt Lifely de perfecte leerschool met Peter als lead tech en Pim als designer.

Als Jesse aan het werk is luistert hij graag naar muziek. De soort werkzaamheden zijn heel bepalend in het genre waarin hij luistert. Zo luistert hij geregeld naar chillout en elektronische muziek als hij in de “zone” verkeerd. Klassieke muziek is ook geen uitzondering. Maar als het nodig is worden genres als house en rock ook wel eens gestart voor de nodige boost energie.

In zijn vrije tijd is Jesse graag omringd door mensen. Veel van zijn vrije tijd gaat dan ook op aan zijn vrienden, waarmee gezonde competities worden uitgevochten in racegames en online de nodige schoten worden gelost. Als groep filmfanaten zijn ze ook geregeld in de bioscoop te vinden.

Naast zijn drukke leven en zijn vrienden maakt Jesse ook graag tijd vrij voor persoonlijke projecten. Zo heeft hij met hout, pvc, elastiek en een Arduino module een complete besturing gemaakt voor een vliegsimulatie. Geen half werk, maar volledig werkend. Hij heeft minstens net zoveel tijd gestoken in het maken van de joysticks met force feedback, als in het aansluiten en programmeren van de Arduino module. Een one of a kind device waar hij met alle plezier demonstraties bij Lifely voor geeft.

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Pim Verlaan

Founder & Concepter

Ondernemerschap, commercieel kansen benutten en effectief je doel met digitaliseren bereiken. Dat zijn de drie kwaliteiten die je altijd in Pim zal herkennen. Van voetballen op het hoogste niveau tot productontwikkeling, deze veelzijdige Founder en Concepter van Lifely draait er zijn hand niet voor om. Al in 2002 begon Pim zijn eerste websites te maken en in 2004 registreerde hij zijn eerste domeinnaam.

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan