date

20Nov

Have you m(et) Edgar?

Wat nu als de vriend van je zusje de allerbeste kandidaat blijkt te zijn voor een nieuwe functie? Het moet vast door Nick zijn hoofd zijn gegaan of dat wel handig is. Toch nam Lifely hem vol enthousiasme aan. En met succes, want Edgar heeft zich zijn functie razendsnel eigengemaakt. Voor Lifely regelt hij nu de administratie, contracten, bestellingen en evenementen.

Samen bepalen waar we nu staan met Lifely, en naar toe willen met betrekking tot het personeel en de organisatie daarvan. Dat vind ik het allerleukste.

Ook al krijgt hij op zijn kop als de avocado niet geleverd is, of er alleen maar Calvé Pindakaas zonder volgens-Janna-cruciale-stukjes-noot aanwezig is, één ding moeten we hem meegeven: hij maakt Lifely echt beter. En dat is niet omdat alle bureau’s voorzien zijn van kannen water en de koffie altijd klaar staat als hij aanwezig is. Maar juist omdat hij structuur en regelmaat aanbrengt in processen en werkzaamheden, en het team waar nodig ondersteunt.

Edgar is van zichzelf erg nieuwsgierig en zoekt altijd dingen uit. Ook neemt hij graag de verantwoordelijkheid voor alles wat met het personeel te maken heeft. “Lifely is één grote familie en die wordt alleen maar groter. Hoe zorg je ervoor dat het een familie blijft? Daar denk ik bijvoorbeeld veel over na. Zo mogen nieuwe werkplekken natuurlijk niet ten koste gaan van onze pingpongtafel!"

Managing the office...

Tijd om even in te zoomen op het leven van onze office manager, want we zitten natuurlijk niet allemaal met hem aan het kerstdiner.

Edgar werd geboren in Amsterdam en groeide vervolgens op in Almere. De kleine Edgar hockeyde fanatiek en alle tijd die hij niet op school doorbracht, besteedde hij op straat. Voetballen, skelteren, aan de wandel met hond Boris. In zijn middelbare schooltijd was hij vrij rustig, al liet hij wel van zich horen als iets hem niet zinde. Dat moest ook wel, als enige jongen tussen al die meisjes. Dat laatste had voornamelijk te maken met zijn profielkeuze voor Cultuur en Maatschappij. Maar ergens was hij was het wel gewend, want op dat moment coachte hij een meisjesteam op de hockeyclub.

Edgar was minder braaf dan je denkt; hij en zijn vrienden hielden zich niet graag aan de regels. “Maar ík was altijd de Sjaak. Ik weet nog wel dat we op havo werkweek waren in Barcelona. Ik werd betrapt tijdens het balkonhoppen naar de dames, en moest vervolgens mijn excuses aanbieden aan 3 klassen in de bus. Hilarisch natuurlijk, maar ik schaamde me dood.”

Tijdens zijn jeugd verhuisde Edgar vaak, wel 12 keer: van rijtjeshuis naar 2-onder-1-kap, van 2-onder-1-kap naar villa, villa naar appartement. Een aantal keer leidde die verhuizing ook tot een wisseling van school. Maar hij vond het niet erg, het hoorde er gewoon bij. Ik ben echt een pro geworden in verhuizen. Wat ik ervan geleerd heb?

Pak slechts 50% van je spullen uit, en laat de andere 50% in dozen zitten. Je weet nooit wanneer er weer een volgend avontuur komt!

Niet alleen verhuisde Edgar veel; hij had ook allerlei verschillende bijbanen. Van frietschepper tot schoonmaker, adviseur bij de Apple winkel tot Albert Heijn-medewerker. Maar al die afwisseling ging niet ten koste van zijn schoolprestaties. Edgar was goed in economie. Ook vond hij filosofie erg leuk: het ontdekken van verschillende invalshoeken en denkwijzen. In zijn vrije tijd gamede hij een beetje, maar al snel raakte hij meer geïnteresseerd in de manier waarop computers in elkaar staken. Regelmatig kocht hij losse onderdelen op de computerbeurs in Utrecht, die hij vervolgens in elkaar schroefde. “Ik ben niet per se heel creatief, maar wel technisch. Alles met wielen of een motor vind ik interessant.”

Door zijn vader, die werkte in de autobranche, raakte Edgar ook geïnteresseerd in auto’s. Eerst modelauto’s en bouwpakketten, daarna het echte werk. En... you never forget your first: de VW Golf GTI uit ‘97. Edgar verlaagde de auto en pimpte deze met nieuwe velgen en banden, een subwoofer, getint glas en een subtiel snorretje onder de bumper. Maar na een groot arsenaal aan boetes voor te hard rijden en openstaande APK’s, kon hij het financieel niet meer bolwerken. De Golf ging Marktplaats op. Toch klust hij in zijn vrije tijd nog altijd aan auto’s en motoren, al is het alleen maar om zijn familie en vrienden te helpen.

Edgar in zijn Golf

Dat Edgar na zo’n veelbewogen jeugd behoefte kreeg aan stabiliteit en een eigen huisje, is natuurlijk niet gek. Inmiddels woont hij zo’n 2,5 jaar in een studentenappartement in Almere. Sinds 2014 samen met Rose, zijn vriendin. Hij ontmoette haar 4 jaar eerder op een feestje. De vonk sloeg vrijwel meteen over, maar in alle prilheid smeerde Edgar ‘m naar het zuiden van het land. Na de middelbare school had hij een jaar Rechten gestudeerd in Almere en daarna Management Economie en Recht in Utrecht, maar beide studies wilden niet echt vlotten. Op dat moment scheidden zijn ouders en verhuisde zijn moeder naar Zuid-Limburg. Edgar ging met haar mee om even iets totaal anders te doen.

Hij vond een toffe baan achter de bar bij Snowworld, waar hij werkte op grote evenementen als Red Bull Crashed Ice. Het was een leuke tijd, maar een jaar later wist hij dat de horeca niet zijn toekomst was. Wel wilde hij met mensen blijven werken, het liefst in het bedrijfsleven. Hij besloot Human Resources te gaan doen in Almere, wat een goede keuze bleek. Edgar harkte in het eerste jaar direct het maximale aan punten binnen, en daarbij was het vrijwel direct aan met Rose. Toch vertrok hij opnieuw voor 2 maanden. Dit keer naar Seattle om stage te lopen bij IndustrylinQ, het bedrijf van zijn zwager.

IndustrylinQ draait om een op de cloud gebaseerde app die o.a. schoonmakers, klusjesmannen en hoveniers gebruiken om hun locatiegebonden werk te optimaliseren. Edgar deed de administratie, en alles wat daarmee te maken had. Van vacatures schrijven tot personeel in dienst nemen, facturen verwerken tot klanten en bedrijfspanden bezoeken. “Het was keihard werken om IndustrylinQ samen op te zetten, maar ook een enorm rijke ervaring.”

Sinds juni 2015 werkt Edgar parttime bij Lifely. Hij houdt van de diversiteit van zijn werk. “De ene dag sta ik 10 kilo M&M’s af te rekenen bij de Makro, de volgende dag zoek ik bonnetjes uit en een week later ben ik een te gek event aan het plannen.” Hij wil graag meer over ICT leren, bijvoorbeeld bij de Code Academy, om ook op inhoudelijk vlak mee te kunnen denken over de toekomst van Lifely. “Het geeft veel voldoening om bij zo’n jong bedrijf te werken, dat alles net een beetje anders doet, en functioneert zonder enige vorm van hiërarchie.” Na zijn studie hoopt Edgar fulltime bij Lifely aan de slag te kunnen.

Nick, Pim en Peter weten precies wat ze wel en niet willen. Ze ondernemen op een superpositieve manier, waar ik wel een beetje tegenop kijk. Ik draag graag mijn steentje bij om die cultuur te bewaken.

 

Hey Edgar, eigenlijk is-ie toch best goed geregeld die lunch ;)

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Nick de Bruijn

Founder & Strategist

Benieuwd naar hoe je in het leven van een kleine jongen met een kite naar co-founder van een mediabureau gaat? Wij hebben het in deze blogpost over Nick, de kunstenaar van Lifely als het aankomt op foto, video en concept.

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan