date

30Apr

Have you met: Bryan te Beek

In deze blogpost maak je kennis met Bryan te Beek, de nieuwe developer bij Lifely. Wij kennen hem als de in Ouderkerk aan de Amstel geboren voetballer, gamer en developer in hart en nieren en via deze weg geven we een inside look in hoe hij zo geworden is.

Tot zijn achtste heeft Bryan met zijn ouders in Ouderkerk aan de Amstel gewoond. Buiten spelen was samen met de buurjongen van die tijd vaste prik en zelfs zijn eigen moeder lukte het niet om daar weerstand tegen te bieden om acht uur in de ochtend. Uiteindelijk ging hij van straatvoetballer naar een voetbalclub als verdediger, waar hij zijn eerste levensjaren naast de basisschool sportief doorbracht. Op zijn achtste is hij verhuisd naar Wervershoof waar hij vanaf groep 4 de rest van zijn basisschooltijd heeft afgemaakt.

Bryan na een heat karten in Utrecht.

Wat betreft internet was Bryan een laatbloeier. Met een leeftijd van tien à elf behoorde hij tot de latere van de klas die verbonden was met het wereldwijde web. Cd’s branden ging via vrienden en via die weg werden ook de eerste interesses gewekt bij Bryan voor deze digitale wereld. Het was niet de eerste keer dat hij met het internet in aanraking kwam. In de tijd van de inbelverbinding met het kenmerkende geluid kon Bryan bij zijn oom gebruik maken van het internet. Niet te lang, want het kostte klauwen met geld in die tijd.

Toen kwam de middelbare school. Hij begon in de combinatieklas HAVO/VWO om vervolgens door te stromen naar VWO/Gymnasium met Latijn. Een slimme jongen die Bryan. Vanaf het begin van de brugklas had hij eigenlijk nog geen idee wat hij precies ging doen, maar één ding was zeker: het moest iets met ICT te maken hebben. Gedurende zijn middelbare school werkte Bryan graag met de talen HTML/CSS/JS waar hij naar hartenlust mee experimenteerde voordat hij in zijn derde jaar in aanraking met PHP kwam. Een vriend deed hier en daar wat kleine klusjes, wat Bryan op den duur heeft aangestoken om zelf ook te gaan proberen.

Als student deed hij weinig aan school, in ieder geval genoeg voor voldoendes. Een 6 of een 7 waren voldoende voor Bryan. Dit kwam doordat hij veel liever bezig was met technologie en het schrijven van code. Voor zijn plezier naast school hield Bryan de technologie in handen, alleen dan in de vorm van een controller, een Xbox Controller welteverstaan. Niet te missen ook, want heel toevallig was hij voor de vrijdagmiddag Halo showdown bij Lifely vergeten te zeggen dat hij kampioen Halo is geweest. Houd dat maar eens tegen!

Het leven was niet altijd rozengeur en PHP frameworks. Er moest ook gewerkt worden, want ook Bryan houdt net zoals Roy van een feestje. Het begon allemaal in de agrarische sector, bij een kweker welteverstaan waar hij bollen pelde voor een zakcentje. Als een vis op het droge voelde Bryan zich als een stadsjongen in de kassen, niet helemaal zijn ding zogezegd. Uiteindelijk is hij van postbode naar orderpicker bij de Action gegaan om vervolgens als website developer ervaring op te doen in zijn vakgebied. Wat hij uiteindelijk heeft aangehouden voordat hij bij Lifely aan de slag is gegaan. In de tijd als webdeveloper zat hij al lang niet meer op de middelbare school, maar op de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij aan het studeren was voor zijn bachelor informatica. Tijdens deze studie was Peter uitgenodigd om een college te geven over privacy en beveiliging voor de klas van Bryan. Blijkbaar was het interessant genoeg want Peter is blijven hangen in Bryan's gedachten. Op het moment dat Bryan besloot een stapje hoger te zetten als developer dacht hij gelijk terug aan Peter en daarmee aan Lifely.

Één en één is twee en nu gaat Bryan naast zijn huidige masterstudie internet en webtechnologie bij Lifely aan de slag als back-end developer onder begeleiding van Peter. Een goede combi want Bryan zijn interesses gaan uit naar de schaalbaarheid van systemen, iets wat perfect geregeld is bij Lifely.

Naast werk en school is Bryan zijn sportieve imago van vroeger weer een beetje aan het afstoffen door te wielrennen samen met zijn vrienden. Samen fietsen ze behoorlijke afstanden en zo komen ze aan hun beweging.

De racefiets van Bryan.

Bryan heeft zijn loopbaan nog niet helemaal voor ogen. Het enige wat hij op dit moment in zijn leven kan bedenken is dat mensen bij zijn werk moeten denken “wat jij doet is echt heel gaaf!” Geen verkeerde gedachten voor bij Lifely.

Bryan ziet zichzelf als een bèta-persoon. Iemand die houdt van praktisch, logica en het begrijpen daarvan. Het moet zogezegd iets tastbaars zijn om het interessant te maken voor Bryan. Talen hebben dan ook niet echt voorkeur gehad tijdens zijn studie. Ondanks de taal staat reizen wel op de planning, maar op dit moment is er nog niks concreets.

Hij is ook een echte muziekfanaat. Hoewel hij eigenlijk altijd wel muziek heeft aanstaan is de stijl heel verschillend. Tijdens het werk luistert hij altijd naar muziek dat hem niet afleidt en hij heeft een grote voorkeur voor de piano en de cello. Buiten het werk om is er nog hoop voor onze generatie, want Bryan luistert ook graag naar oldies uit de jaren ‘70 en ‘80. Zelf muziek maken heeft hij een kans gegeven op een gitaar. Toch kwam hij tot de conclusie dat hij tijdens het leren spelen meer met PHP in zijn hoofd zat dan met de snaren van zijn gitaar. Op dit moment is deze dan ook functioneel als decoratie op zijn kamer.

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Peter Peerdeman

Partner & CTO

Peter Peerdeman is de lead tech van Lifely. Een inspirerend verhaal over Peter’s traject naar coderende eindbaas van Lifely. Via zijn rockverleden nemen we je mee langs de belangrijkste punten en wat hem bezig houdt naast werk. Hij is bijvoorbeeld het nieuwe jaar heel ambitieus gestart met een 365 dagen project!

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan