date

5Mar

Aangeboden, awesome nieuw onderdak voor Front-end engineer!

Here we go again, bedrijf X zoekt front-end engineer Y. Hoe vind ik als mede-oprichter van een jong, rebels en groeiend bedrijf in een door recruiters vertroebelde markt die ene te gekke match om de volgende stap mee te maken?

Het woord mediabureau vind ik een te negatief imago hebben, lekker code prakken. Tegelijkertijd voelt digital agency een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel erg veel van productontwikkeling houden. We stoppen veel, soms te veel tijd en liefde in details, dikwijls ten koste van de marges. Maar ja, marges smarges... Iedere ochtend als ik binnenloop in het hipste kantoor in het minst hippe stukje van Amsterdam heb ik maar één doel: om er wéér een fantastische dag van maken. Als startup kan je natuurlijk niet echt spreken van strategieën, maar met enige trots kan ik twee punten definiëren die centraal staan bij Lifely.

De kwaliteit van onze producten is een reflectie van het talent, de drijfveer en motivatie van het team.

Lifely groeit organisch door verwachtingen altijd te overtreffen en niet in de Buzzword-bingo-trein te stappen.

Het eerste punt betekent dat we iedere week starten en afsluiten met een lach op ons gezicht. Vrijdag afsluiten met een high five omdat er een verse deploy klaar staat, of omdat iemand eindelijk Bryan heeft verslagen met Super Smash. Anderzijds focussen we hierdoor volledig op de ontwikkeling van het team. Dit kan zowel persoonlijk als inhoudelijk zijn. We proberen zo ver mogelijk van een corporate sfeer weg te blijven als zinnig is. We doen bijvoorbeeld niet aan biologische ‘quinoa’ lunches, uren boeken is ten strengste verboden, en net zoals Peter skateboardend naar het toilet gaan wordt te allen tijden aangemoedigd.

Team Lifely op het kite uitje!

Oh, en wat is WordPress? Wij maken geen sites of implementeren bestaande systemen. Er zijn partijen die dat met heel veel plezier veel beter kunnen dan wij. Wij maken apps en systemen die in het hart van een organisatie staan. Kort gezegd ondernemen we met onze klanten mee. Dat betekent dat we: a. nooit twee keer hetzelfde maken en b. de keuze voor techniek bij ieder project volledig open ligt. Zo zijn we nu bezig met het afronden van een AngularJS en Symphony project en een Cordova multiplatform app, en starten wij over twee weken aan een kolossaal MeteorJS platform wat moet kunnen schalen voor honderdduizenden gebruikers.

Lifely hebben Pim en ik zo vlak mogelijk proberen te organiseren, maar dan ook echt. We hopen dat jij je eigen straatje binnen Lifely creëert waar jij de expert bent. Je zal samen met Peter, Jesse, Leon en Laurens front-end app’s engineeren waar gebruikers dagelijks van afhankelijk zijn. Om je toch een beetje te laten happen naar Pijnenburg, je gaat natuurlijk in de toekomst ook meewerken als founding employee aan Bundlin.com.

Maar wie ben jij dan? Geen idee! Misschien ben jij na een paar jaar stroeve corporates wel toe aan snelle releases bouwen. Anderzijds kan jij net zo goed een multitalent zijn die vers zijn studie uit komt rollen. Het maakt mij niet zo veel uit, we vinden wel het juiste plekje voor je bij Lifely. We vragen alleen dat je front-end engineering ademt. Je snapt frameworks als Angular, Meteor of React en staat te popelen om deze morgen te gebruiken. Daarnaast kan ik natuurlijk een heel lijstje met Git, Sass, Grunt, Bower onder het eisenpakket opsommen, maar dat spreekt natuurlijk allemaal voor zich.

Als je tot hier hebt gelezen is het waarschijnlijk tijd dat we koffie gaan drinken. We zoeken iemand die z.s.m. fulltime bij ons aan de slag kan. Samenvattend, Bij Lifely kom je werken omdat er op het gebied van online productontwikkeling een groepje mensen met zo veel enthousiasme en passie werkt dat je iedere dag bezig bent om het web een beetje mooier te maken.

Hopelijk tot snel,
Nick

nick@lifely.nl
06 13 62 10 29

Deadline sollicitatie: Maart 2015

Vrijdag middag super smash!

Wij werken niet samen met werving & selectie bureaus. Acquisitie wordt dus niet op prijs gesteld.

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Nick de Bruijn

Founder & Strategist

Benieuwd naar hoe je in het leven van een kleine jongen met een kite naar co-founder van een mediabureau gaat? Wij hebben het in deze blogpost over Nick, de kunstenaar van Lifely als het aankomt op foto, video en concept.

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan