date

18Feb

De kwaliteit van techniek achter het Lifely project

De kwaliteit in de techniek en het proces achter de applicatie zijn niet altijd even zichtbaar voor een klant. Op eerste oogopslag lijken de kosten voor een onderhoudbaar en schaalbaar platform vaak hoog, maar door een verstandige keuze te maken in de opzet is de winst in de toekomst vele malen groter. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een nette RESTful backend weet je dat jouw data onafhankelijk blijft van het platform, waardoor de interactie met het systeem net zo makkelijk te realiseren is op de website en een tablet als via de Google Glass, smartwatch of een ander toekomstig apparaat!

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.
- Steve Jobs

Wij vinden het belangrijk dat de investering in welk systeem dan ook zich dubbel en dwars terugverdient. Dat betekent dat ik de techniek van zo’n systeem inricht op duurzaamheid, uitbreidbaarheid en onderhoudbaarheid. Als de eerste module werkt en waarde toevoegt aan het bedrijf moet het systeem erop voorbereid zijn om door te stomen naar de vervolgmodule, de app, de API voor derde partijen of een van de andere talloze mogelijkheden in hedendaagse systemen.

Samen met jou denken we graag het 3.0 concept uit en werken we aan de 1.0 oplevering met een basis waarop we zonder moeite door kunnen naar versie 3.0. Op die manier houd je de time-to-market van nieuwe functionaliteiten kort, houden we rekening met de toekomstige schaalbaarheid van het platform en werken de ontwikkelaars met plezier aan een systeem waar van tevoren goed over is nagedacht.

Design, ook in techniek.

Natuurlijk kunnen developers binnen een paar uur een applicatie in elkaar "flansen". Het fenomeen "hackathon" is daar het sprekend voorbeeld van: in een zeer kort tijdsbestek van 24 uur werkt een groepje programmeurs non-stop om zo snel mogelijk een product te leveren. Wat het merendeel van het publiek niet ziet, is dat zo'n in elkaar gegooide applicatie onmogelijk uitbreidbaar / onderhoudbaar is en absoluut niet gaat werken als er opeens meer dan het groepje testgebruikers aan de slag gaat.

Eigenlijk weten alle ontwikkelaars in zowel kleine als grote organisaties wel dat het belangrijk is om de basis goed neer te zetten. Dat het belangrijk is om unit tests te schrijven voor alle code en om een continuous deployment proces in te richten. Veel te vaak sneuvelen deze initiatieven doordat de druk op de deadline te hoog is en er liever voor features wordt gekozen dan voor kwaliteit. Dat kan niet langer. Ik vind features minstens net zo belangrijk als nieuwe ontwikkelaars snel op de hoogte te kunnen brengen door repliceerbare werkomgevingen en goed gedocumenteerde API’s. Ik geloof dat dit onze verantwoordelijkheid is en ik neem jou die zorgen graag uit handen.

Door middel van een reeks artikelen zal ik de belangrijkste onderdelen van onze kwaliteitsbeslissingen in de techniek uit de doeken doen. Veel liever vertel ik het je natuurlijk persoonlijk, dus kom eens langs en dan laat ik je zien waarom ook door de techniek iedereen enthousiast wordt van een Lifely project.

Als je dit leest en een getalenteerde developer bent die ook staat voor kwaliteit, kijk dan ook even op onze frontend developer en backend developer vacatures!

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Peter Peerdeman

Partner & CTO

Peter Peerdeman is de lead tech van Lifely. Een inspirerend verhaal over Peter’s traject naar coderende eindbaas van Lifely. Via zijn rockverleden nemen we je mee langs de belangrijkste punten en wat hem bezig houdt naast werk. Hij is bijvoorbeeld het nieuwe jaar heel ambitieus gestart met een 365 dagen project!

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan