date

20Mar

Coding Sessions: in een workshop van concept naar prototype

Op zaterdag 15 maart heb ik samen met een groep enthousiaste coders en niet-coders de eerste "coding sessions pilot" van codingthehumanities.com begeleid. Met 4 ervaren technologisten uit de academische wereld / bedrijfsleven en 7 studenten / wetenschappers uit de geesteswetenschappen zijn we in een door Johanna Barnbeck gefaciliteerde workshop op zoek gegaan naar de benodigde stappen om van een concept een werkend prototype in code te maken.

Corine legt de javascript code van het prototype uit

Na een ochtendje brainstormen over vraagstukken en technologieën was het tijd voor de technische deepdive. Nadat de eerste wireframes en schermen waren ontworpen en de eerste functionaliteit in HTML CSS Javascript geprogrammeerd was kwamen we er met zijn allen al snel achter dat het opzetten van een eerste prototype met de juiste voorkennis en oefening een stuk toegankelijker is dan we dachten en dat er gemakkelijk "gegoogled" kan worden als je ergens niet uitkomt of voorbeelden nodig hebt.

Ik heb een hoop plezier gehad in het uitleggen van het creatieve proces dat komt kijken bij productontwikkeling. Wat mij vooral opviel was hoe moeilijk het is om je technische ervaring opzij te zetten en een probleem van een afstand te bekijken als een domein expert. De deelnemers wisten nog niet veel over technische implementatie maar wel bijzonder veel over het vakgebied waarin ze werken. Ze komen daar dagelijks data, problemen en vragen tegen die heel mooi opgelost kunnen worden met kennis en ervaring van de beschikbare technologie. Power to the people!

Johanna Barnbeck (midden) faciliteerde de workshop

Wij zijn Lifely, een digital agency, al voelt dat wel een beetje als stoer doen op het schoolplein. Wat zijn we dan? We zijn een clubje mensen die heel veel van productontwikkeling houden. Het komt erop neer dat we het tof vinden om bij Lifely te werken, onze klanten blij met ons zijn en de werksfeer niet anders te omschrijven is dan ‘chill’.

Peter Peerdeman

Partner & CTO

Peter Peerdeman is de lead tech van Lifely. Een inspirerend verhaal over Peter’s traject naar coderende eindbaas van Lifely. Via zijn rockverleden nemen we je mee langs de belangrijkste punten en wat hem bezig houdt naast werk. Hij is bijvoorbeeld het nieuwe jaar heel ambitieus gestart met een 365 dagen project!

Aanvraag verstuurd

Dank je voor je aanvraag! We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vraag een demo aan